torsdag, juni 22, 2006

alexanders afton

denna blogg har legat i träda allt för länge. icke mer. den kommer nu att användas för att rapportera om utvecklingsarbetet med den andra delen i IMPROVISATIONSTRILOGIEN.

torsdagen den 15:e juni höll jag, SARA GLASER och MAGNUS GÖRANSSON ett öppet rep på DUNKERS KULTURHUS i helsingborg. vi var inbjudna av FILM I SKÅNE. vi som höll i det var alla väldigt glada och imponerade över den feedback vi fick av den fantastiska publiken på plats. denna blogg är delvis ett sätt att fortsätta den publikkontakten.

inspelningarna på LUNDS UNIVERSITETSSJUKHUS lördag-söndag 17-18 juni gick mycket bra. det kommer att dyka upp texter från skådespelarna själva - men som regissör kan jag vittna om två skådespelare vars insatser var fenomenala. att två skådespelare, som inte träffats förrän ett par timmar innan det första repet, lyckas göra sådana intensiva och intima rollgestaltningar endast en dag senare, gör mig inget annat än mållös.

sedan söndag kväll (18:e juni) har redigeringen pågått. sakta men säkert. vi har över 5h material. igårkväll, onsdag (21:e juni) blev de första 5 minuterna klara. någorlunda. på något vis. ungefär. kanske. troligen. det är en början som visuellt, klippmässigt och inte minst skådespelarmässigt övertygar om en isolering och panik över att bli instängd i en hiss i den minst lämpliga tiden av sina liv.

på måndag den 26:e juni hålls den första testvisningen på FILMCENTRUM SYD i malmö. om denna, hur den gick och hur resonemangen lät, återkommer jag givetvis på måndag. vi hoppas att vi kan hålla en officiell publiktestvisning i slutet av juli.

alltså - kom gärna tillbaka lite då och då för mer info om filmens utveckling. jag ska försöka ge en skriftlig inblick i de våndor och vedermödor en regissör/redigerare har, i de första, stapplande ögonblicken av lego-byggandet...