måndag, september 03, 2007

pressmeddelande: "åttiosju"

PRESSMEDDELANDE 2007-09-03

Ӂttiosju" nya kortfilmen av Perlenberg

Skånske regissören CSABA BENE PERLENBERG, som haft stora framgångar med filmen "VÄSENPUMPEN" under det gångna året, står nu i startgroparna för inspelningen av sin 15:e kortfilm, "ÅTTIOSJU".

Filmen är en samproduktion mellan Perlenberg och filmaren MAGNUS GÖRANSSON:s nystartade filmproduktionsbolag och det regionala filmorganet FILM I SKÅNE samt FILMCENTRUM SYD i Malmö. Båda institutionerna har beviljat teknikstöd till projektet medan Film i Skånes kortfilmskonsulent även beviljat ekonomiskt produktionsstöd.

"Åttiosju" är en kortfilm om det mest sårbara ögonblicket i en vuxen människas liv. Skådespelerskan IA GUSTAFSSON spelar en kvinna som konfronteras med den exakta stunden då vi alla tvingas inse hur små vi i själva verket är. Blir vi någonsin större än vad våra föräldrar själva vågade vara?

Csaba Bene Perlenberg regisserar och producerar filmen som är baserat på hans eget manus, medan Magnus Göransson agerar som medproducent. Filmfotografen JARNO LEE VINSENCIUS, som samarbetade med Perlenberg på "Väsenpumpen" kommer även att fotografera "Åttiosju".

Planerad premiär är vid Göteborg Internationella Filmfestival i januari 2008.

För mer information, var vänliga kontakta regissören Csaba Bene Perlenberg på nedanstående vis.

Magnus Göransson, producent
0735-303603
magnus@tipifesten.com

Csaba Bene Perlenberg, regissör och producent
0768-653272
csaba@vujer.com

Högupplöst bild på Perlenberg finns på
här
medan en bild på Ia Gustafsson finns
här

Etiketter: , , , ,