torsdag, september 11, 2008

von holstein får sista ordet

entreprenören JOHAN STAËL VON HOLSTEIN lämnar nu alltså KULTURRÅDET, enligt egen uppgift på grund av tidsbrist och inte på grund av den kritik han mötts av. i en artikel i DAGENS NYHETER säger han såhär:

Det är viktigt att få in liberala idéer och högervärderingar i kulturvärlden som motpol till kultureliten. Men hundra år av socialdemokratiskt styre har byggt in en tröghet i systemet - kulturvärlden är så tungrodd och i väldigt liten grad förändringsbenägen.


i samma artikel uttalar sig konstnären och tillika styrelseledamoten i KULTURRÅDET, MARIANNE LINDBERG DE GEER, såhär:

Johan Staël von Holstein har gjort mer för oppositionen än någon annan i Kulturrådets styrelse. Efter hans rabiata gläfsande i media i ett ämne han inte har en susing om, lovar folk i branschen varandra dyrt och heligt att aldrig mer rösta bort sossarna för att få dessa att "skärpa sig". Sossar, kom tillbaka! Allt är förlåtet!


vän av ordning noterar att det var väldigt vänligt av LINDBERG DE GEER att bevisa VON HOLSTEINs påstående.

reformeringen av SVERIGE:s kulturpolitik har förlorat en stor (om än mest en symbolisk en, eftersom han inte deltagit i framtagandet av KULTURRÅDETS nya manifest på grund av tidsbrist) förgrundsgestalt.

vem vågar ta upp manteln?

Etiketter: , , , , ,

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

En annan "Vän av ordning" kan inte annat är hålla med när du konstaterar "att det var väldigt vänligt av LINDBERG DE GEER att bevisa VON HOLSTEINs påstående."!
Att inte fler ser likheterna i deras kategoriska uttalanden! Skillnaden är förstås den att alltför många anser att en av dem har "rätt" att uttala sig precis som den vill medan en bara ska hålla käften!

11:24 fm  
Blogger perlenberg said...

Jag tycker gott att Lindberg De Geer kan säga fler sådana där roligheter. Ju oftare desto bättre.

C.

9:24 fm  

Skicka en kommentar

<< Home