måndag, maj 11, 2009

pressrelease om grimstad

Skånsk kortfilm tävlar i Norge

Den skånska kortfilmen "Strå" av Csaba Bene Perlenberg har uttagits för Officiell Tävlan vid Norska kortfilmsfestivalen i Grimstad i mitten av juni. "Strå" fick premiär vid Göteborg International Film Festival i januari i år, och gjorde succé som en av sju nominerade kortfilmer till "Startsladden", ett av världens största kortfilmspriser. Filmen hyllades redan då av diverse medier. Filmen har även visats på Skånska Filmdagarna i Malmö.

Detta är andra året i rad som Perlenberg tävlar i Grimstad: hans förra kortfilm "87" (prisbelönad för sitt manus) deltog i tävlan under förra året.

Filmen är författad och regisserad av Csaba Bene Perlenberg och är producerad av Anton Bene Film - en del av Korphult Kompani AB. Filmen är samproducerad med Film i Skåne och Filmcentrum Syd samt Studio 42 och Good World AB i Malmö.

I filmen spelar Mattias Malmgren och Ida Gyllensten ett par som i sviterna av en trekant kämpar för att hitta tillbaka till varandra efter att ha varit närmre varandra än någonsin tidigare. Men vad finns kvar av en relation där man vågat visa varandra allt?

Pressbilder finnes här.

För mer information, var vänliga kontakta

Csaba Bene Perlenberg
csaba@antonbenefilm.se
0763 - 46 76 67

Etiketter: , , , , , , ,