tisdag, november 17, 2009

peter sunde är en hycklare

PETER SUNDE KOLMISOPPI måste vara en av världens största hycklare. han har själv inga problem med att bidra till att andra människors (läs: mina kollegor i filmbranschen) arbeten och ersättningar urholkas, men när det gäller någonting han själv företräder så vet indignationen inga gränser. läs.

Etiketter: ,

8 Comments:

Blogger unohansson said...

Jaså, är du så dum så att du inte förstår vad det handlar om??? eller... har du skrivit det i hastigt mod utan att tänka efter...

Det som det gäller är ju korporativism, så att det skriker om det... det för oss ju tillbaka till medeltiden ... men du har förstås inte hört talas om skråväsende, eller adelsprivilegier heller ... eller att det som kungsbackaföretaget har gjort är på gränsen till facism... det som musse sysslade med under ww2 ... det är ju omvänd Robin Hood-mentalitet med hjälp av prv... fattar du ... företaget får hjälp av prv att förbjuda alla andra att fritt använda loggan om de så önskar... men du gillar kanske inte allemansrätten heller...

4:37 fm  
Anonymous Mikael said...

Om du faktiskt hade läst vad herr Sunde sagt i frågan så är han inte upprörd över att någon använt TPB-logon utan att de valt att registrera denna med PRV vilket betyder att de numer har ensamrätt på någon som var menat att vara tillgängligt för allmänheten.

7:14 fm  
Blogger profanum_vulgus said...

Är det så att folk är sura på Sunde för att de är idioter?
Av någon anledning så har ett gäng personer missuppfattat vad som hänt här. Ett företag har registrerat en logga som redan används av andra, innan den registrerades var den fri att användas av alla. Sunde anser att den ska vara oreggad så att alla kan använda den fritt, precis som han tycker om andra saker.

Nåväl, samtliga som inte begripit är samtidigt personer som är emot fildelning (bakåtsträvare). Detta kan nu vara ett bevis för att bakåtsträvarna är korkade. Men jag tror att man låtsas vara korkade för att få nått på Sunde, frågan är dock varför man vill utmåla sig som korkade?

9:24 fm  
Blogger Musse said...

Läs igen så kanske du förstår varför han är arg.

9:33 fm  
Anonymous Patrik said...

Vad består hyckleriet i? Loggan är redan fri att använda och all möjlighet till ev. ersättning är således redan urholkad. Frågan gäller ju något helt annat, dvs att företaget tar något som tillhör alla och göra det till sitt.

Piratdebatten är en debatt i sig, men lär dig skilja mellan äpplen och päron!

11:05 fm  
Anonymous Locutus said...

Du är inte så smart va? Fattar du inte att detta är precis tvärtom? Piratebay sprider kopior av andras verk. Sandryds tog patent på någonting som piratebay skapat, så att ingen annan ska kunna använda/sprida det. Det är tvärt om och inte att TPB fick smaka sin egen medicin. FATTA!

3:48 em  
Blogger perlenberg said...

Hejsan alla! Ursäkta för att jag inte "godkänt" kommentarerna förrän nu - jag har helt enkelt inte varit inne på min blogg på ett tag på grund av en tidskrävande post-produktion för min nya film. // Jag är väldigt glad för att så många kommenterat mitt inlägg - det är nog flest inlägg någonsin för någonting som jag skrivit. // För att försöka svara på det ni skriver, så har jag visst då uppfattat det hela rätt. Jag är på det klara med att Sunde hävdar sig vara en principfast människa om att utnyttja andra människors och företags ägodelar. Det kvittar om loggan varit registrerad av TPB eller om den inte varit det - summa summarum så är det ju ändå som så att loggan är så starkt förknippad med TPB att den måste anses vara ett varumärke. När den sedan "delas" och registreras av ett annat bolag, så anser Sunde sig (samt å hela piratrörelsens vägnar) trampad på. Detta har jag inte svårt att finna sympati för, eftersom det är det som min bransch råkar ut för varje sekund, varje minut, varje timme, varje dag, hela året runt. // Jag är personligen INTE emot fildelning - jag tycker det är ett smidigt sätt att sprida VAROR på. Men det som saknas är att människor som använder sig av dessa VAROR inte betalar för sig. Oavsett hur man argumenterar, så är det ju som så att det är stöld. Så länge filmbolag eller andra ägare av dessa filmer, album, etc, inte gett sitt godkännande för en spridning av en sådan omfattning som det vanligtvis gäller, så är det ju inte okej. // Min kollega och vän Hanna Sköld har ju låtit sin debutfilm "Nasty Old People" få premiär på TPB, vilket ju är en helt legitim distributionsplattform - OM MAN SJÄLV GER SIN TILLÅTELSE. Med vänliga hälsningar, Csaba Bene Perlenberg.

11:01 em  
Anonymous Pidde said...

Det roliga med Kolmisoppi är att hans bror recenserar film i HD...!
Samt serier. Som Jens Lapidus & Peter Bergtings seriealbum. Lapidus tyckte detta kändes konstigt, eftersom han processar mot piraten i en ljudboksstöldhärva.

11:25 em  

Skicka en kommentar

<< Home