fredag, september 12, 2008

torsdagen den 11 september 2008

igår kväll var en för mig väldigt speciell upplevelse. att se den film som vi alla är så stolta över, äntligen visad på TV, var en känsla som nästan är obeskrivlig. själva kvällen spenderades i goda vänners lag med tillhörande gastronomiska begivenheter, vilket gjorde kvällen så än mycket rikare. nu är det vidare mot nästa äventyr...

Etiketter:

5 Comments:

Blogger Mats.E said...

Hej Csaba!
Jag såg din film i går kväll och blev helt tagen. En mycket märklig filmkonst. Och storartat skådespeleri. Självklart funderar man: Hur skulle samma förutsättningar gestaltas av två andra skådespelare? eller vid en andra tagning? På tal om tagning: Började ni om någon gång, eller är detta enda tagningen? Nu måste jag bara komma ihåg att spela in reprisen.

5:42 em  
Blogger perlenberg said...

Hejsan Mats!

Tack för dina fina ord - det är alltid roligt att höra att det man gör blir uppskattat.

Men för att svara på dina frågor, så vet jag inte hur det skulle ha blivit med andra skådespelare, och det är faktiskt någonting som jag inte överhuvudtaget har tänkt på, eftersom Anders Granström och Lars-Erik Berenett gör så fullständigt fenomenala insatser i filmen.

Detta är den första och enda tagningen av filmen som gjordes.

Allt gott!

Mvh,
Csaba Bene Perlenberg

6:47 em  
Blogger Mats.E said...

Hej Csaba!
Jag hoppas inte du missförstod: jag menade alls ingen kritik, som att att andra skådespelare kunde gjort det bättre - det är jag inte man att bedöma och håller helt med din bedömning.
Men däremot skulle andra personer förstås spelat annorlunda och det var den tanken som fångade mitt intresse. Mycket beror självklart på vilket stoff som skådespelarna fått att arbeta med.

Mats.E

5:33 em  
Blogger perlenberg said...

Nej, för tusan! Jag tog det absolut inte som så.

Givetvis skulle andra människor ha spelat det annorlunda - men med risk för att stöta mig med stora delar av den svenska skådespelarkåren i de två nämnda herrarnas ålder - jag tror inte det skulle ha varit möjligt att genomföra det här projektet utan Anders och Lars-Erik.

C.

11:37 em  
Blogger torgust said...

Hej!
Nu har jag sett klart Väsenpumpen, som jag haft inspelad. Råkade se filmen i tablån tidigare och kände att det var något intressant och det var det verkligen. Att det är gjort i en tagning skapar en väldigt stark närvarokänsla.
Jag såg Lars-Erik Berenett i Good Night,Irene på 90-talet och blev djupt gripen. Anders Granström är en ny bekantskap, som nu berör mig mycket djupt. Ser på IMDb att jag blir rekommenderad att se Saraband om jag gillar din film. Hoppas du gläds åt sällskapet!
Hoppas få stöta på dina andra filmer i improvisationstriologin nån gång. Titeln Väsenpumpen konfunderar i motsats till den engelska The Walk. Vill du förklara?

1:43 em  

Skicka en kommentar

<< Home