söndag, juni 25, 2006

innehållsmässigt förtydligande

filmen "ALEXANDERS AFTON" berör ämnen som döden, cancer och rökning. det är dock inte, och har aldrig varit, min mening att filmen ska vara ett pekfingeraktigt, predikande ställningstagande mot rökning eller ett TV4-aktigt "Gala för världens barn"-version för cancersjuka. filmen får tala för sig själv. jag har vare sig energi eller tid att föra korståg mot en av världens stora idiotier. väderkvarnar, och allt det där.

vi är alla mer eller mindre vuxna människor som kan fatta sina egna beslut (synd bara att ingen av oss lever oberoende av någon annan, vilket innebär att alla val vi gör påverkar någon annan. som varje gång man tänder på). eller som någon sa: rökare är också människor. bara inte lika länge.

därför skulle jag heller inte sätta in en länk till CANCERFONDENS SLUTA RÖKA SAJT(http://www2.cancerfonden.se/) i länksamlingen till höger, och inte heller till sajten TOBAKSFAKTA.ORG (http://www.tobaksfakta.org/) och absolut heller inte till en sida som A NON SMOKING GENERATION (http://www.nonsmoking.se/). när vi i lågstadiet fick besök av representanter för senast nämnda organisation, så fick den omedelbart en aktiv töntstämpel på sig. det var ju så jävla coolt att röka.

däremot tänker jag sätta upp länken till cancerfondens hemsida. jag är inte helt omöjlig. (http://www.cancerfonden.se/)

en sann eloge åt mina svärföräldrar, INGEGERD och TOMMY, båda storrökare, som vid inflyttningen i deras nya hus för två år sedan (då de lade märke till de stora, gula nikotinfläckarna på deras tidigare vita väggar och vita bokhyllor) bestämde sig för att aldrig mer röka inomhus. något som de fortfarande håller stenhårt på. all heder.