söndag, juni 25, 2006

AICN & VERN

en av mina absoluta favorithemsidor på nätet är AINT IT COOL NEWS. de rapporterar på ett uppfriskande cyniskt och allmänt skamlöst vis om nya filmer redan på manusstadiet (de har spioner i hela den amerikanska filmindustrin), de får exklusiva intervjuer med filmskapare redan på förproduktionsstadiet och de släpps in i klipprumen då filmerna sätts ihop. dessutom publicerar de förhandsrecensioner, ibland veckor innan de största filmerna får premiär i USA.

tidningen har till och med blivit så mäktig att de vid flera tillfällen fått de amerikanska filmbolagen att göra de ändringar i filmerna, deras marknadsföring eller manus, som de skriver om. vid enstaka tillfällen har filmbolagen till och med stoppat planerade produktioner på grund av den massiva kritik som riktats mot deras icke-inneboende kvaliteter.

filmbolagen har lärt sig att leva med AICN. idag är hemsidan till och med en integral del av deras marknadsföringsplaner. "låt tidningens skribenter få tillgång till inspelningarna, manusen och filmskaparna - ju mer de skriver, desto större hype". att de dessutom tar sin kultfilm, sci-fi, blockbuster och serietidningsfilmer på allvar är ett plus. ingen annan tidningen slaktade "X-Men 3" så mycket som AICN. med all rätta.

en av deras bästa frilansskribenter är VERN. han skriver alltid dryga recensioner, främst av DTV-titlar (direct to video). här http://www.aintitcool.com/display.cgi?id=23690 recenserar han det nya mästerverket "I'LL ALWAYS KNOW WHAT YOU DID LAST SUMMER". ett måste i söndagsstilleståndet. jag har fortfarande ett leende på mina läppar, en kvart efter att jag läst den.