måndag, juli 06, 2009

pressmeddelande: "SUPER HJÄLTEN"

SKÅNSK SUPERHJÄLTEFILM SPELAS IN I YSTAD

PRESSMEDDELANDE, Ystad 2009-07-06

Regissören och manusförfattaren Csaba Bene Perlenberg, internationellt prisbelönad och uppmärksammad för sina kortfilmer "Väsenpumpen", "87" och "Strå" spelar in sin nya kortfilm "Super Hjälten" i Ystad mellan 10-15 juli. Filmen produceras av Ystadproducenten Sofie Palage och det Malmö-baserade bolaget Good World. Projektet samproduceras med Film i Skåne och med stöd av filminkubatorn BoostHbg i samarbete med Sensus Studieförbund. Dessutom stöds produktionen av filmuthyrningsfirman Dagsljus Filmequipment AB och det danska filmproduktionsbolaget Uitch Iscratch samt privata finansiärer. Helene Granqvist vid Good World är exekutiv producent.

Brittiska filmfotografen Chris Maris, som varit huvudfotograf på långfilmerna "Frostbiten", kommande irländska skräckfilmen "Wake Wood" och nu senast ryska actionfilmen "Newsmakers", ansluter även som Director of Photography.

Filmen handlar om 8-åriga Sonja (spelad av nykomlingen Ida Jonson) som tror att hennes alkoholiserade och allmänt struliga pappa Richard i själva verket är en superhjälte.

I huvudrollen ses skådespelaren Mattias Malmgren, hyllad för sin insats i Csabas senaste film "Strå". Filmen nominerades till Startsladden-priset vid Göteborg International Film Festival tidigare i år. Med i ”Super Hjälten” är även veteranskådespelaren Anders Granström och stjärnskottet Nina Zanjani. Granström var med i Csabas film ”Väsenpumpen”, visad i SVT i september 2008 samt klassiska ”Sven Klangs Kvintett”. Zanjani spelar för närvarande polisasipiranten Isabelle i de tretton nya Wallander-filmerna som just nu spelas in i Ystad. Hon spelade även Yasmin i Helena Bergströms debutlångfilm "Se upp för dårarna".

Skådespelerskan Niki Nordenskjöld från Stockholm spelar mamman till den lilla flickan.


Detta är Good Worlds andra film i Ystadsregionen; för en månad sedan spelades Jenifer Malmqvists "Happy birthday" in på Österlen.

Det är min förhoppning att detta bara är en början på en blomstrande kortfilmsproduktion i Ystad och Csabas närvaro här, säger producenten Sofie Palage.

I vår kultur fungerar superhjältar på samma vis som asagudarna eller de grekiska gudarna en gång gjorde. Det var betryggande med övermänniskor som även hade vanliga problem, i min film använder jag mig av superhjälteformatet som en omskrivning för föräldraskap - alla barn ser sina föräldrar som övermänniskor - som sina egna superhjältar, säger regissören Csaba Bene Perlenberg.

En separat inbjudan skickas inom kort angående presskonferens och inspelningsbesök.

För mer information, var vänliga kontakta
Sofie Palage, Producent
Super Hjälten / Good World
sofie@good.se
0739 - 88 44 99

Etiketter: , , , , ,