fredag, juni 23, 2006

de deltagande

insåg att här kanske inte finns så mycket information om projektet och de deltagande som jag trodde. även de som inte var med på det öppna repet eller känner till något om filmen ska ju också kunna förstå vad den här bloggen kretsar kring. jag saxar fritt ur den projektansökning som skickades till FILMCENTRUM SYD tidigare i år (med vissa efterhandsmodifieringar):

filmen är regisserad av CSABA BENE PERLENBERG. medverkande är skådespelarna SARA GLASER och MAGNUS GÖRANSSON. produktionsassistent, ljudtekniker och bomoperatör: JENNIFER OLDBY.

tidigare har Perlenberg gjort improvisationsövningar i kortfilmerna "EKO" med MATTIAS MALMGREN, "CRISP" med OSCAR TÖRINGE (samproducerat med Filmcentrym Syd) och nyligen den längre "NARRATIVITAE" (40min) med magnus göransson, AMELIE NÖRGAARD (huvudroll i kommande "FILMEN Y" av ROCK´n´ROLLl FILM) och oscar töringe. "ALEXANDERS AFTON" blir alltså den andra delen av Perlenbergs IMPROVISATIONSTRILOGI. Den tredje delen, "VÄSENPUMPEN", ska spelas in i början av september i samproduktion med filmcentrum syd.

perlenberg och glaser har tidigare arbetat tillsammans vid två tillfällen. hon hade huvudrollen i perlenbergs debutverk "ÄNGLAFALL" (TV-serie) som visades på TV ÖRESUND våren 2003, och hade sedan en bi-roll i perlenbergs första kortfilm "TYSTNADEN TALAR MÅNGA SPRÅK" (2004, samproduktion med FILM I SKÅNE). denna kom sedan att visas vid bl.a. MIAMI INTERNATIONAL SHORT FILM FESTIVAL. båda de rollerna, likt denna, var specialförfattade för henne. glaser deltar för närvarande i barnteaterföreställningen "delfinen" vid BYTEATERN KALMAR LÄNS TEATER. göransson spelar en av rollerna i perlenbergs senaste fiktionsverk "narrativitae" och läser filmvetenskap tillsammans med Perlenberg vid LUNDS UNIVERSITET.

JENNIFER OLDBY ska i höst påbörja andra året vid filmarlinjen på FRIDHEMS FOLKHÖGSKOLA.