fredag, december 15, 2006

väsenpumpen antagen till nordens största filmfestival

idag meddelades att min film "VÄSENPUMPEN" blivit uttagen för visning vid GÖTEBORGS INTERNATIONELLA FILMFESTIVAL. den kommer att visas i sektionen SVENSKA BILDER, någon gång mellan 26:e januari och 5:e februari 2007, och får därmed sin officiella världspremiär på norra EUROPAS största filmfestival.

filmen spelades in i augusti 2006, producerades av mig och FREDRIK MYRTELL i samproduktion med FILMCENTRUM SYD. i filmen spelar ANDERS GRANSTRÖM och LARS-ERIK BERENETT två barndomskamrater som träffas för första gången på över 50 år. det blir en omvälvande återförening, där nuet blandas med det förgångna; där sanningar omprövas och minnen analyseras. det blir också en uppgörelse med gamla begångna synder, och nuvarande invanda mönster. och inte minst en slutlig upplösning på den pakt de båda kom överens om som barn. i en parantes av deras liv blir detta det viktigaste mötet någonsin - och det sista för resten av livet.

filmen är del 3 av IMPROVISATIONSTRILOGIN, och består av en enda tagning, 59min, utan klipp. skådespelarnas gestaltning är helt improviserad och bygger på karaktärsmanus av mig.

mer info om datum och dylikt så fort det finns!

Etiketter: , , , , , ,