lördag, juni 13, 2009

IK2 - hernandez & taylor-woods makes lasting impressions


IK2 (igår) visade sig bli en blandad upplevelse. första halvan imponerade och övertygade mest. RENE HERNANDEZ "THE GROUND BENEATH" (AUSTRALIEN, 2008, 20min) var som taget från en långfilm. cinematografin och skådespeleriet var top notch. inte minst unga skådespelaren RAHEL ABDULRAHMAN stal samtliga scener han var med i, som den utvecklingsstörde grannpojken som kastar sten som ömhetsbetygelse. huvudrollsinnehavaren TOM GREEN (bilden) är dessutom en leading man in the making.

SAM TAYLOR-WOODs erotiska musikdrama "LOVE YOU MORE" (London anno 1978) uppvisade en ömhet och delikat berättarteknik som borrar ner sig djupt i känslokanalerna. filmen har dessutom en sexscen som balanserar på gränsen mellan "too much" och "all too well", men som med millimeter tillgodo lyckas rädda sig. även här imponerar unga skådespelare, och ANDREA RISEBOROUGH är en allt igenom genomlysande talang. FIRST SHOWING NET har en bra artikel om filmen som kan läsas här.

de övriga filmerna var mer av det icke-narrativa slaget. 19-minuter långa (med betoning på långa) "AH, LIBERTY" var aningen för långsam efter två sådana kraftverk till filmer medan 5minuter "IN TRANSIT" var ett stämningsfullt tidsdokument från AFGHANISTAN. näst sista filmen "MY RABBIT HOPPY" visade sig dock väcka hela publiken till liv med sin absurda hemmavideoestetik och med en handling som är totalt bananas. but oh how I love it! avslutande "TIERRA Y PAN" var så även den en lågmäld, introspektiv, poetisk tillståndsfilm.

Etiketter: , , , , ,